Institut odao poslovnu tajnu trgovaca

Bez autora
Aug 23 2011

Komisija za zaštitu konkurencije Srbije obavestila je Javno tužilaštvo i Ministarstvo unutrašnjih poslova da je beogradski Institut ekonomskih nauka neovlašćeno i nezakonito objavio podatke koji su poslovna tajna, a prikupljeni su za potrebe Komisije. Podaci su iz studije o analizi stanja na tržištu trgovine na malo u nespecijalizovanim prodavnicama pretežno hrane, pića i duvana. U pripremi analize stručnjaci Instituta su koristili podatke o poslovanju samousluga, supermarketa, diskonta i hipermarketa u periodu od 2008. do 2010. godine. Komisiji za konkurenciju je studiju o stanju na tržištu trgovine bila potrebna da bi odlučila o zahtevu belgijske kompanije Delez da preuzme trgovinski lanac Delta Maksi. Studija Instituta ekonomskih nauka je pokazala da Delta Maksi nema dominantnu poziciju na tržištu trgovine u Srbiji, na osnovu čega je Komisija dala Delezu odobrenje da preuzme taj najveći trgovinski lanac u Srbiji. U beogradskim medijima objavljene su informacije iz studije Instituta, koje se smatraju poslovnom tajnom.

Institut odao poslovnu tajnu trgovacaKomisija za zaštitu konkurencije Srbije obavestila je Javno tužilaštvo i Ministarstvo unutrašnjih poslova da je beogradski Institut ekonomskih nauka neovlašćeno i nezakonito objavio podatke koji su poslovna tajna, a prikupljeni su za potrebe Komisije.

Podaci su iz studije o analizi stanja na tržištu trgovine na malo u nespecijalizovanim prodavnicama pretežno hrane, pića i duvana.

U pripremi analize stručnjaci Instituta su koristili podatke o poslovanju samousluga, supermarketa, diskonta i hipermarketa u periodu od 2008. do 2010. godine.

Komisiji za konkurenciju je studiju o stanju na tržištu trgovine bila potrebna da bi odlučila o zahtevu belgijske kompanije Delez da preuzme trgovinski lanac Delta Maksi.

Studija Instituta ekonomskih nauka je pokazala da Delta Maksi nema dominantnu poziciju na tržištu trgovine u Srbiji, na osnovu čega je Komisija dala Delezu odobrenje da preuzme taj najveći trgovinski lanac u Srbiji. U beogradskim medijima objavljene su informacije iz studije Instituta, koje se smatraju poslovnom tajnom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik